17:00

Arentorp/Helås FK

Referat: Vedums AIS - Arentorp/Helås FK

Blytung förlust efter 0-1(0-1)

Förlust är alltid en förlust, oavsett hur spelet på planen ser ut. Just nu är vi inne I en fas där vi får spelet att flyta bra, såväl defensivt som offensivt, men det genererar inga mål. Fotboll handlar om att göra fler mål än motståndarna, oavsett hur estetiskt och bra man än spelar.

Hemmamatchen mot Arentorp/Helås SK(AHSK) slutade med förlust 0-1(0-1). Fruktansvärt tungt att vi inte får med oss någonting från en match där det känns som om vi genomför precis allt på det sätt som vi pratat om innan matchen.
Matchplanen var tydlig, vi skulle se till att vara täta och trånga I defensiven för att kunna skära av AHSK´s uppspel på duktige Fredrik Evertsson. Lyckades vi med det skulle vi direkt få stopp på det djupledsspel bakom sin forward, som alla 4-5-1 lag vill spela. När vi vann boll skulle den direkt spelas ut I hålet mellan AHSK`s ytterback och yttermittfältare för att sedan läggas på yta bakom deras ytterback. Vi ville undvika spel på deras mittbackar, vilka båda är brytsäkra och bra på huvudet.

Allt detta gjorde vi fenomenalt I första halvlek. Backlinjen och våra centrala mittfältare skar av nästa alla uppspel och vi kunda snabbt koppla om till anfall då vi erövrade bollen. I ytan bakom motståndarnas ytterbackar kom Jonas o Pinkan flygande I väldigt bra löpningar varje gång. Vi fick med mycket spelare in I boxen och hade en boll i stolpen samt 2 jättelägen bara några meter utanför bortalagets mållinje.
Mitt I vår press(ca 20:e min) så tar sig AHSK upp på vår planhalva med ett farligt frisparksläge som följd. Frisparken förvaltades på ett fantastiskt sätt av Cristian Lindelöf som borrar upp bollen över muren och in I Johannes högra kryss!

Trots smolken I gläjdebägaren fortsätter vi pumpa på. Fortsatt spelövertag under resten av halvleken men med mindre skapade chanser.
I Halvtid pratar vi om att bara fortsätta löpa och offra oss I boxen. Vi gör en rejäl ansträngning I början av den andra halvleken och försöker trycka tillbaka AHSK. Lägen skapas, men inga riktigt klara målchanser. Sista kvarten går vi upp på 3(nästan 4) forwards och spelet blir böljande. Vi tröttnar på slutet och får inte riktigt till den slutforcering som vi önskat. Fullt naturligt enligt mig, då hela laget löpt kopiöst under de första 75 minuterna.

För att vända den lilla negativa trend som vi just nu är inne krävs hårt arbete samt koncentration I varje moment. ”oflyt”, bollen studsar inte vår väg är många klyschor som man hör och tänker. Notera att tur är inget man får, det förtjänar man.
Fortsättningsvis gäller det att vara väldigt koncentrerade ner till minsta detalj på såväl träning som match. Min känsla är att när det väl lossnar kan det bli rena ”ketchupeffekten”.
Trots att det just nu är lite trögt har vi en fantastisk sammanhållning I gruppen där alla bjuder till och bidrar.

Vill berömma hela laget för en mycket taktiskt väl utförd match. Har inte under min tid som tränare sett att vi lyckats sätta vår spelplan på ett så bra sätt. Riktigt kul att se då det tyder på att de finns taktiskt kunnande I varje spelare!
Extra plus till mittbackarna Johan Lundmark och Simon Svensson!